2018.03.21. qbpharma_admin

QB PHARMA KFT. ÚJ, TŐKEERŐS SZAKMAI BEFEKTETŐRE TALÁLT

A Quadro Byte Zrt. két divíziójának szétválása után létrejött – a gyógyszertári számítógépes programrendszer fejlesztéssel és üzemeltetéssel foglalkozó – QB Pharma Kft. akvizíciója 2018. március 19-én lezárult, a Hungaropharma Zrt. szakmai befektetőként megvásárolta a QB Pharma Kft 100%-os tulajdonrészét.

A Hungaropharma Zrt. szándékai szerint a QB Pharma Kft. tevékenységét az akvizíciót követőn is a korábbi menedzsmentje – Bagi Zoltán ügyvezető vezetésével – irányítja, a meglévő és jól ismert csapat független vállalatként, önállóan folytatja tevékenységét.

A szakmai befektetéssel a Hungaropharma Zrt. célja, feloldani a magyar gyógyszertárak immáron 2 éve fennálló informatikai kiszolgáltatottságát. A piac természetét tekintve az azonos, külföldi tulajdonosi érdekkörbe tartozó két jelentős patikai rendszergazda kvázi monopol helyzete jelentős mértékben leszűkítette a magánpatikai vállalkozások informatikai fejlődésének lehetőségeit. A Hungaropharma akvizíciója a versenyhelyzet fenntartására, a patikai rendszerek folyamatos fejlesztésére hivatott, és a közforgalmú gyógyszertárak alapvető érdekeit szolgálja.

Az exponenciálisan növekvő digitális fejlődés nélkülözhetetlenné teszi, hogy az innováció a patikai rendszereknek is a mindennapi része legyen. A Hungaropharma tőkeerős szakmai befektetőként elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett, és garantálni tudja a patikai rendszerek jövőbeli fejlődését és biztonságos üzemeltetését.

Új tulajdonosi hátérrel a QB Pharma jól ismert szakmai csapata továbbra is áll a gyógyszertárak rendelkezésére, forduljanak hozzájuk bizalommal a megszokott elérhetőségeken.

QB-Pharma Kft.