QB PHARMA KFT. ÚJ, TŐKEERŐS SZAKMAI BEFEKTETŐRE TALÁLT

A Quadro Byte Zrt. két divíziójának szétválása után létrejött – a gyógyszertári számítógépes programrendszer fejlesztéssel és üzemeltetéssel foglalkozó – QB Pharma Kft. akvizíciója 2018. március 19-én lezárult, a Hungaropharma Zrt. szakmai befektetőként megvásárolta a QB Pharma Kft 100%-os tulajdonrészét.

A Hungaropharma Zrt. szándékai szerint a QB Pharma Kft. tevékenységét az akvizíciót követőn is a korábbi menedzsmentje – Bagi Zoltán ügyvezető vezetésével – irányítja, a meglévő és jól ismert csapat független vállalatként, önállóan folytatja tevékenységét.

A szakmai befektetéssel a Hungaropharma Zrt. célja, feloldani a magyar gyógyszertárak immáron 2 éve fennálló informatikai kiszolgáltatottságát. A piac természetét tekintve az azonos, külföldi tulajdonosi érdekkörbe tartozó két jelentős patikai rendszergazda kvázi monopol helyzete jelentős mértékben leszűkítette a magánpatikai vállalkozások informatikai fejlődésének lehetőségeit. A Hungaropharma akvizíciója a versenyhelyzet fenntartására, a patikai rendszerek folyamatos fejlesztésére hivatott, és a közforgalmú gyógyszertárak alapvető érdekeit szolgálja.

Az exponenciálisan növekvő digitális fejlődés nélkülözhetetlenné teszi, hogy az innováció a patikai rendszereknek is a mindennapi része legyen. A Hungaropharma tőkeerős szakmai befektetőként elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett, és garantálni tudja a patikai rendszerek jövőbeli fejlődését és biztonságos üzemeltetését.

Új tulajdonosi hátérrel a QB Pharma jól ismert szakmai csapata továbbra is áll a gyógyszertárak rendelkezésére, forduljanak hozzájuk bizalommal a megszokott elérhetőségeken.

KÖZLEMÉNY

A Quadro Byte Zrt 28 éves történetéből 26 éve tevékenykedik a gyógyszertári piacon! A másik sikeres tevékenységi területe a közétkeztetés. A két eltérő piaci terület, a folyamatos növekedés és a piaci feltételek változása célszerűvé tette a cég tevékenységi területek szerinti szétválását.
Az élelmezési területet viszi tovább a Quadro Byte Zrt, amelyből a patikai üzletág vonatkozásában általános jogutódként 2018. február 01. napjával QB-Pharma Kft. néven egy önálló, de változatlan tulajdonosokkal patikai csapat vált ki! A kiválás eredményeként létrejövő új szervezet változatlan vezetéssel és dolgozókkal a vevőink számára eddig megszokott módon végzi munkáját. Reméljük mind az élelmezés mind pedig a patikai területtel kapcsolatban álló partnereink rövidesen a minőség további javulását veszik majd észre a jelenlegi változások eredményeként!

Sípos Géza
Vezérigazgató

E-RECEPT BEVEZETÉS

Cégünk November 1.-ével közel 100%-osan bevezette a QB-Pharma rendszerünket felhasználóinknál az e-Recept kiváltásának lehetőségét.
Apróbb problémák előfordulnak még az e-személyivel történő bejelentkezésnél, de ezek nem veszélyeztetik a biztonságos beteg ellátást.
Ezúton is köszönjük felhasználóinknak az elmúlt hónapok kemény munkáját, nélkülük nem indulhatott volna ilyen zökkenőmentesen egy ilyen mértékű technikai változtatás.

QB-Pharma Kft.